• LIVRARE ȘI RETURNARE GRATUITĂ în Marea Britanie 104 EUR+
  • CADOU GRATUIT PENTRU TOATE COMENZIILE 92 EUR+
  • LIVRAM INTERNATIONAL
Nobody Likes a Fashion Braggart, Especially the British
De Karly Rayner
Mai multe de la acest autor

Nimănui nu-i place un lăudăros la modă, mai ales britanicii

Mirajul strălucitor al contrastelor și contradicțiilor care compun stilul britanic este un pește alunecos de înțeles, dar suspiciunea și ridicolul față de orice lucru excesiv de lăudăros este un concept cultural care pătrunde în felul în care ne îmbrăcăm.

 

Să te îmbraci excentric și inițial este încurajat în mod pozitiv, dar cea mai mică miros de „flexie” atunci când vine vorba de bani sau de statut este probabil să te facă ținta unor bătăi brutale la pub, spre deosebire de o figură de admirație. 

 

Nu este vorba atât de „modă” care guvernează adesea stilul britanic, ci de un set complex de lucruri culturale și de ce nu trebuie făcute, care consideră ceva care se autoproclamă „elită” drept absurd și ridicol. Decizia că vrei să porți doar roșu sau sashay ca un membru al unei trupe tribute Siouxsie Sioux este probabil să bată mult mai puține pleoape decât un draperie de logo-uri strălucitoare care reclamă cheltuieli opulente. 

 

Noua noastră cămașă Abigail iese în evidență în modul corect

Doborârea cu bucurie a lucrurilor cu un cui sau două este o distracție națională. Atunci când este echilibrat cu umorul autodepreciant, acest lucru creează un yin și yang armonios care reușește să evite un aer de amărăciune și, în schimb, generează cumva fairplay. 

 

Trebuie doar să ne uităm la iubitele icoane culturale britanice pentru a vedea această dinamică la lucru. Livrarea neîntreruptă a Philomenei Cunk de întrebări ridicole către (adesea) academicieni derutați, neștiutori, de exemplu, sau recenziile obositoare, dar jucăușe ale lui Jay Rayner, care, cele mai multe sunt adresate instituțiilor care merită din plin o scăpare. 

 

În timp ce penele sunt ciufulite în mod meritat, există în general un nivel de decor. Chiar și Salt Bae – care a ajuns recent pe titluri pentru că a plătit personalului din Londra 12 lire sterline pe oră, același preț ca un porumb pe șuve în restaurantul său, Nusr-Et — a primit un semn din cap de către criticul Rayner când i se datora creditul. În recenzia sa de la Guardian, el a scris:

 

„În momentele mele mai binevoitoare, mă întreb dacă domnul Salt Bae nu are de fapt ultimul râs... el nu a început un om bogat. Provenea dintr-o familie săracă din clasă muncitoare. Acum îi clătește pe cei bogați și proști. Ar putea fi aproape inspirant.”

 

Credit imagine: Instagram/nusr_et - Friptura învelită în aur a lui Nusret Gökçe este coaptă pentru un dressing. 

Manifestările strălucitoare de bunăstare sunt un joc corect pentru comentariul batjocoritor, dar alegerea de a șopti în loc de a striga despre bunuri scumpe demonstrează rafinament. Site-ul de marketing The Drum numește aceste fenomene drept lux „zgomotos” sau „liniștit”. 

 

În timp ce piesele „zgomotoase” bazate pe logo-uri sunt adesea purtate satiric sau oarecum scuze, bunurile de lux „liniștite” care se concentrează pe tăietură, calitate și materiale sunt mai emblematice pentru stilul britanic. Conform Toba:

 

„Luxuul liniștit nu este centrat în jurul logo-ului sau a arătării bogăției și statutului. În schimb, totul ține de frumusețea, calitatea și măiestria produsului.”

 

Noua noastră cămașă Beatrice Swiss Fishnet Trim demonstrează note de lux liniștite 

Chiar și luxul în sine ca concept poate fi considerat un pic îngrozit, totuși. Potrivit unui sondaj realizat de site-ul web TopCashBack, care economisește bani, 95 la sută dintre britanici sunt susceptibili să se laude că au făcut un chilipir pentru a justifica achiziții scumpe, în timp ce doar 16 la sută nu vor menționa cumpărarea lucrurilor la reducere într-o ofertă pentru a părea mai înstăriți decât sunt. 

 

Când luăm în considerare piatra de temelie a ceea ce face ca stilul britanic să strălucească, totul pare potrivit. Afacerea modei definește această alchimie drept „a ciocnire constantă între establishment-ul elitist și ireverent anti-establishment.” 

 

Sentimentul anti-establishment evocă imagini cu punk-i, rockeri și contracultură – toate ingredientele incontestabile ale berii în stil britanic – dar în 2021 are și o nouă față: sustenabilitatea. O întoarcere de la consumerismul indulgent al calendarului tradițional de modă și o privire plină de speranță către mai mult transsezonale, piese atemporale care pot fi prețuite decenii viitoare. 

 

acum 3 luni