• LIVRARE ȘI RETURNARE GRATUITĂ în Marea Britanie 104 EUR+
  • CADOU GRATUIT PENTRU TOATE COMENZIILE 92 EUR+
  • LIVRAM INTERNATIONAL
The Surprising Reason Tennis Players Wear All White at Wimbledon
De Karly Rayner
Mai multe de la acest autor

Motivul surprinzător pentru care jucătorii de tenis poartă totul alb la Wimbledon

Codul vestimentar strict alb de la Wimbledon este la fel de sinonim cu imaginea celui mai vechi campionat de tenis din lume precum căpșunile și smântâna, dar care sunt originile din spatele lui?

O săritură rapidă prin negura timpului dezvăluie că codul vestimentar alb strălucitor se datorează unei atitudini victoriane care țin de perle față de transpirație. În special transpirația femeilor, care a fost văzută ca fiind deosebit de ofensivă. 

La sfârșitul anilor 1800, tenisul pe gazon era considerat o fiară complet diferită de tenisul de teren pentru bărbați., deoarece zburdatul afară pe gazonul perfect îngrijit a fost considerat o activitate potrivită pentru o doamnă. Deoarece tenisul pe gazon era unul dintre singurii sportivi pe care bărbații și femeile puteau juca împreună la acea vreme, a devenit o adevărată întâlnire drăguță. Potrivit lui Kevin Jones, curatorul Institutului de Moda de Design și Merchandising Muzeul din Los Angeles:

 

„Firtul era obișnuit. A fost una dintre puținele distracții care a adus ambele sexe împreună”

 

Credit imagine: Flickr/powerhousemuseum

 

În timp ce curtarea pe terenuri era o activitate perfect acceptabilă a clasei mijlocii superioare, transpirația pe ei era cu siguranță nu

Conform Valerie Warren, autoarea Moda tenisului: peste 125 de ani de schimbare a costumelor „Albii de tenis” s-au născut din nevoia de a învinge pete de transpirație. Warren a explicat că:

 

„Deoarece îndemânarea sporită la joc a dus la mai multă mișcare pe teren, acest lucru a dus, la rândul său, la problema de temut a transpirației, care provoacă apariția unor pete de umezeală jenante pe țesăturile colorate.”

 

În timp ce petele vizibile de transpirație nu sunt, în general, un motiv de vânzare pentru nimeni din circuitul întâlnirilor, conform lui Warren, regula alb a fost impusă în mod special pentru femei, deoarece - la acea vreme - era „destul de de neconceput ca o doamnă să fie văzută. a transpira.” Chiar dacă respectiva doamnă sprintează în jurul valorii de spart bile cu suficientă putere pentru a exploda printr-o fereastră impunătoare. 

 

Credit imagine: Wordpress/Harkaroundthegreats

 

Până în ziua de astăzi, Wimbledon aplică codul vestimentar strict alb și, în 2014, oficialii chiar au decis să-l facă și mai draconic datorită unor incidente cu chiloți viu colorați. 

În timp ce politica de îmbrăcăminte albă este încă în vigoare, mai ales de dragul tradiției, în mod interesant, cel mai recent cod vestimentar de la Wimbledon menționează și transpirația - și anume în domeniul transpirației, ceea ce face ca lenjeria colorată să devină vizibilă în timpul jocului. Regulamentul oficial privind îmbrăcămintea și echipamentul prevede:

 

„Orice lenjerie de corp care este sau poate fi vizibilă în timpul jocului (inclusiv din cauza transpirației) trebuie să fie, de asemenea, complet albă, cu excepția unei singure margini de culoare nu mai late de un centimetru (10 mm). În plus, sunt necesare în orice moment standarde comune de decență.” 

 

Cele mai controversate ținute de tenis de la Wimbledon pentru femei 

 

Anne White: costum din Lycra

Credit imagine: Accesat 25/6/21 prin Instagram/fullcastandcrew

An: 1985

 

Costumul lui Anne White, bine numit, a făcut furori la Wimbledon din 1985, în ciuda faptului că tehnic îndeplinirea tuturor cerințelor codului vestimentar. 

Adversara lui White, Pam Shriver, era atât de supărată de ținuta lui White încât ea s-a plâns oficialilor după meci și a cerut ca White să fie interzis să poarte din nou ținuta la Wimbledon. Arbitrul turneului, Alan Mills, a fost de acord și i-a cerut lui White să poarte haine mai potrivite în ziua următoare. White a fost citat ulterior spunând:

 

 „Nu aveam idee că va fi atât de controversat”.

 

Gertrude Moran: Pantaloni scurti cu volant

Credit imagine: Accesat 25/6/21 prin Instagram/passing_shot1992/

An: 1949

 

Înainte de apariția ei la Wimbledon, americanca Gertrude Moran a cerut permisiunea să poarte o ținută colorată, care a fost refuzată. Cu toate acestea, ea a reușit totuși să facă furori cu niște chiloți albi, care erau uneori vizibili în timpul jocului. Escandelo!  

 

Tatiana Golovin: „Knickers” roșii 

Credit imagine: accesat 26/6/21 prin Instagram/hubdeportivo

An: 2007

 

Pantalonii scurti roșii ai Tatianei Golovin au dus probabil ca întregul cod vestimentar pentru Wimbledon să fie actualizat în 2014. Potrivit unui purtător de cuvânt de la Wimbledon, care a vorbit cu  Reuters:

 

„Au fost înlăturați cu arbitrul în avans de către jucător. Pe baza faptului că sunt lenjerie intimă, nu trebuie să se conformeze regulii predominant alb.” 

 

Când sunt intervievate după meci despre lenjeria ei roșie, pentru că de ce să intervievezi sportive despre performanța lor, când te poți concentra pe aspectul ei?! — Golovin a spus:

 

„Se spune că roșul este culoarea care dovedește că ești puternic și că ești încrezător, așa că sunt mulțumit de chiloții mei roșii.”Maria Sharipova: smokingul sportiv 

Credit imagine: Accesat 25/6/21 prin Instagram/teamsharapova

An: 2008

 

Tuxedoul alb al Mariei Sharipova a fost văzut de mulți ca o satiră la turnee un cod vestimentar rigid, dar jucătoarea rusă a fost a vorbit strâns despre aceste nuanțe și a spus presei:

 

„Este aspectul de smoking. Am fost foarte inspirat de îmbrăcămintea pentru bărbați anul acesta și de fiecare dată la Wimbledon vreau să fac ceva elegant și elegant.”Venus Williams: Bretele roz pentru sutien 

Credit imagine: caracteristici Rex prin intermediul Oglinzii

An: 2017

 

În 2017, Venus Williams a fost rugată să părăsească terenul la mijlocul meciului pentru a-și schimba sutienul sport, deoarece bretelele roz au avut îndrăzneala să se dezvăluie în timpul jocului. 

 

Williams a refuzat să răspundă la întrebări despre asta mai târziu, pe bună dreptate, subliniind că reporterii sunt obsedați de lenjeria ei era „ciudat”. Bethanie Mattek-Sands: jachetă Lady Gaga

Credit imagine: AP prin Business Insider

An: 2011

 

Oficialii au fost îngrijorați când Mattek-Sands s-a lăsat purtând această creație extravagantă cu ciucuri și bile, dar, deoarece nu a fost purtată pe teren, a fost în siguranță să se joace în altă zi. 

Acum 7 luni