• LIVRARE ȘI RETURNARE GRATUITĂ în Marea Britanie 104 EUR+
  • CADOU GRATUIT PENTRU TOATE COMENZIILE 92 EUR+
  • LIVRAM INTERNATIONAL
What is Transeasonal Fashion and Why Does it Matter?
De Karly Rayner
Mai multe de la acest autor

Ce este moda transezonală și de ce contează?

Când ultimele chinuri ale soarelui estival trec prin frunzele înroșite ale toamnei, am intrat în tărâmul intermediar al modei trans-sezonale.

În ciuda a ceea ce revistele de modă ar fi vrut să credem de zeci de ani, nicio femeie din istoria vreodată și-a împachetat garderoba de sezon bine definită în depozit, odată cu schimbarea vremii. Deși ar putea exista un calendar de modă mereu prezent, cu toții amestecăm și potrivim piesele noastre preferate pe tot parcursul anului, iar acesta este fundamentul modei transezonale. 

Acele articole de îmbrăcăminte pe care le scoatem pe tot parcursul anului și le îmbrăcăm în sus sau în jos pentru vreme - cum ar fi să-i scoatem o jachetă pe un câine credincios - sunt pietrele de temelie ale oricărui dulap. Trecând prin anotimpuri și adaptându-se la vremea britanică schimbătoare, precum cameleonii de îmbrăcăminte. 

Deși ar putea fi un termen relativ nou, cuvântul „transezonal” pur și simplu leagă conceptul onorat de timp subliniat mai sus într-o fundă îngrijită. 

Acum ne-am învățat despre semantica cuvântului, să ne agățăm și să aflăm mai multe despre de ce moda transezonală contează cu adevărat – pentru garderoba noastră și lume. 

 

1. Îndepărtează presiunea toxică a modei rapide 

 

Este ușor să fii aplatizat de presiunea roții care se rotește mereu a anului modei. Autorul Elizabeth Cline, estimează că acum există 52 de microsezoane uimitoare, spre deosebire de cele patru tradiționale. 

Acest lucru a început la începutul anilor ’00, când Zara a trecut la livrări bi-săptămânale de stiluri proaspete, astfel încât consumatorii nu au rămas niciodată fără articole noi de cumpărat. Odată cu explozia retailerilor online de modă rapidă care scot la iveală noi modele în fiecare zi - există o presiune enormă atât asupra femeilor care încearcă să țină pasul cu această bandă de alergare de modă, cât și asupra mediului. 

Adoptarea unui etos trans-sezonal cu accent pe articole de îmbrăcăminte de lungă durată și versatile ocolește cu totul acest vârtej toxic. Recompensele? Mai puțină sarcină mentală și de mediu. Cu siguranță o victorie pentru toată lumea?2. Oricum se îmbracă femeile adevărate

 

Cămașa noastră Aurelie este o piesă versatilă care te poate purta pe tot parcursul anului

 

Să fim realiști, repurtarea pieselor în toate anotimpurile este deja modul în care majoritatea dintre noi ne îmbrăcăm oricum.

În ciuda limbajului construit al modei care încearcă să ne convingă de contrariul, majoritatea garderobelor pentru femei conțin aceleași articole pe tot parcursul anului. Sigur, unii s-ar putea folosi mai mult vara, dar stratificarea artistică și creativă înseamnă că chiar și un crop top preferat poate avea luxul unei ieșiri ocazionale de iarnă.

 

În cuvintele Lisei Aiken, Net-A-Porter director de modă:

 

„Anotimpurile devin din ce în ce mai puțin relevante pe măsură ce clienții nu mai gândesc în acești termeni. Ceea ce caută clienții este o modă care are și longevitate, ea vrea să poată alege piese cheie pe care să le coafeze acum și mai târziu. Noi acordați multă atenție pentru a ne asigura că cumpărările noastre echilibrează continuitatea și moda, astfel încât să existe noutate, precum și permanență, mai ales că suntem un retailer global.”

 

3. Promovează îmbrăcămintea creativă 

Cămașa noastră Tilly încurajează stratificarea inovatoare cu broderia sa distinctivă, dar care poate fi purtată

Când vine vorba de îmbrăcăminte cu adevărat inovatoare, mai puțin înseamnă mai mult. Unii dintre cei mai stilați oameni pe care am avut plăcerea să-i cunosc au cele mai minimale dulapuri, dar pun piesele împreună cu un flare creativ. 

Este ușor să ne gândim la dulapurile capsule ca fiind restrictive și austere, dar îmbrățișarea unui etos transezonal poate încuraja de fapt look-uri ciudate și incitante prin cultivarea unei mentalități mix and match, 

Doar încercarea lucrurilor este mult mai ușoară atunci când nu ești copleșit de numărul de piese pe care le deții și este surprinzător ce poți obține cu niște straturi artistice și accesorii îndrăznețe. 

Coco Chan, șefa de îmbrăcăminte pentru femei la Stylebop încurajează acest fler creativ explicând că viziunea ei despre îmbrăcămintea transezonală:

 

„Gândiți-vă la clasic, dar cu o întorsătură subversivă pentru a menține lucrurile interesante. Căutați piese de proporție intrigante, tăieturi sau detalii surprinzătoare care adaugă suficientă intriga la ceea ce altfel ar fi „de bază”. Mergând înainte, aceasta surprinde cu adevărat noua dispoziție a luxului: aducând o notă de extraordinar în cotidian - fie că este vorba de o mânecă balonată, un tiv asimetric, un volum exagerat.”

 

4. Este mai informat din punct de vedere financiar 

 

Investiția în piese de calitate s-ar putea simți puțin indulgentă din punct de vedere financiar la momentul respectiv, dar cu adevărat costă mult mai puțin pe termen lung. 

Dacă ne permitem luxul de a ne permite piese de gamă superioară, iese mai ieftin deoarece țesătura și construcția articolelor de îmbrăcăminte le oferă o durată de viață mult mai lungă decât echivalentele lor bugetare. 

Piesele de înaltă calitate sunt adesea mai ușor de îngrijit, deoarece sunt realizate din țesături naturale și pot fi reparate fără întreruperi dacă se întâmplă să se rupă - lucru care adesea nu este posibil cu țesături mai subțiri, fabricate de om. 

Dacă aveți un buget redus, cumpărarea vintage sau second hand este o modalitate excelentă de a culege beneficiile țesăturilor de înaltă calitate. Un articol care a rezistat deja de zeci de ani cu un fost proprietar, va avea încă o mulțime de viață în el și este mai sustenabil să împiedici articolele de îmbrăcăminte prea iubite să ajungă la groapa de gunoi. 

 

5. Este conceput practic pentru vremea britanică

Cămașa Albany a fost creată având în vedere stratificarea.

Este un pic o artă care imită situația de viață atunci când ne gândim la clima britanică și la stilul nostru unic! 

Vremea britanică a modelat, fără îndoială, felul în care ne îmbrăcăm ca națiune. Să te aștepți la neașteptat și să te îmbraci așa cum te-ai putea confrunta în fiecare sezon într-o zi singulară este esența stilului transezonal. 

Pe scurt, probabil că o faci deja!

 

6. Este mai etic pentru lucrătorii din confecții 

 

Când moda pare ieftină, cineva plătește pentru asta. Din păcate, în mod normal, lucrătorii din confecții din țările în care există legi ale muncii mai puțin stricte. 

Un efect secundar binevenit al îmbrățișării etosului transezonal de a cumpăra bine și de a alege îmbrăcăminte versatilă protejează adesea lucrătorii din confecții, 

Aici, la Shirt Company, ne mândrim să folosim fabrici europene care plătesc echitabil lucrătorii din confecții și oferă un mediu de lucru sigur. Ne vizităm fabricile pentru a ne asigura că sunt la standarde și avem privilegiul de a face acest lucru pe măsură ce creăm colecții trans-sezonale pe care le vindem pe tot parcursul anului, spre deosebire de a urmări mofturile. 

 

7. Este mai ecologic

 

Industria de îmbrăcăminte are multe de răspuns când vine vorba de costurile de mediu. Fie că este vorba de uimitoarea 11 milioane de tone de deșeuri de îmbrăcăminte care sunt eliminate anual numai în SUA, de substanțele chimice dăunătoare utilizate în producție sau de milele de zbor ale producției de îmbrăcăminte în țările îndepărtate. 

Îmbrățișarea unui etos trans-sezonal este mai probabil să fie mai prietenoasă cu mediul, deoarece moda lentă este mai durabilă. Fără presiunea de a crea colecții nesfârșite, designerii se pot concentra pe crearea de piese de lungă durată, bine realizate, care să reziste testului timpului. 

Este mai probabil ca aceste piese să fie făcute din țesături mai ecologice, cum ar fi bumbacul organic, deoarece au în vedere longevitatea atunci când sunt proiectate și create.

 

acum 4 luni