Săptămâna modei face un cerc complet cu șocul purtabilului

de Karly Rayner

Când pictând cu spray un model hyped-up într-o rochie din latex pare cam veche palarie (saluta Alexander McQueen, 1999), este poate un semn ca momentele ciudate din saptamana modei nu ne mai insufletesc cu palma noului. Arată-ne o haină pe care o putem purta de fapt, totuși, și criticii și consumatorii deopotrivă sunt încântați.  

Cele mai demne momente ale săptămânii modei de la New York 2023 nu au implicat nici fum, oglinzi sau băi subversive de nămol, dar haine bune de modă veche pe care le poți îmbrăca și ieși afară. Şocant, știu. 


Într-o epocă în care hainele, machiajul și chiar fețele par adesea să fie create cu imaginile de pe Instagram, siluetele care sunt concepute pentru a fi purtate în lumea reală par să fie un moment cerc complet. 


Într-o mișcare radicală, Jack McCollough și Lazaro Hernandez de la Proenza Schouler și-au conceput colecția luând în considerare femeile celebre pe care le-au admirat și modul în care s-au îmbrăcat. În loc de un concept sau o temă primordială, au lucrat în bucăți creând articole de îmbrăcăminte individuale sau așa cum a spus McCollough într-un interviu de la Harper's Bazaar, „doar haine”. 

Cu ajutorul stilistei de multă vreme Camilla Nickerson, look-urile au fost reunite din piesele individuale pentru a reflecta modul în care credeau că celebritățile lor inspiraționale le-ar plăcea să le poarte. 


Pe scurt, au făcut un dulap capsulă cu pictograme de stil ca Chloë Sevigny in minte. 


Această abordare clasică, de bun simț, a designului a fost atât de revoluționară în peisajul săptămânii modei, încât a necesitat o adevărată declarație de misiune pentru ca Proenza Schouler să-și explice alegerea îndrăzneață. 

Nu doar Proenza Schouler a părăsit editorii de modă precum Harper's Bazaar's, Rachel Tashjian efervescent la a fi tratat în sfârșit cu ceva „atât de simplu încât ar putea suna nebun”.


Eckhaus Latta a canalizat stilul utilitar, dar sexy, cu colecția lor extrem de purtabilă, care se simțea ca un deget mijlociu nervos către clișeele de prisos săptămâna modei. Aceste look-uri care emană vibrații de club techno din Berlin, s-au simțit dezbrăcat, incitant și foarte viata reala.
Dar cel mai iconic moment pentru mine, și sunt sigur că multe femei care sunt perpetuu răcoare, a fost tnoul designer Fforme ne oferă în sfârșit o haină grozavă de iarnă… in iarna. Un aspect practic care – în termeni de săptămâna modei – este uluitor.  

Întrucât mulți dintre noi ne străduim să punem articole de îmbrăcăminte atemporale și durabile peste „îmbrăcămintea clickbait” de unică folosință, este înviorător să vedem că acest concept ia amploare. Trăiește revoluția!

 

Imagine de copertă: NY Times prin Getty

CAUTA PE BLOG

Postari populare

Faceți iarna britanică mai suportabilă îmbrățișând viața sezonieră
Faceți iarna britanică mai suportabilă îmbrățișând viața sezonieră
Roata mereu rotativă a anotimpurilor ne leagă profund de natură și împletește experiența noastră trăită în tapiseria infinită a timpului, dar și iarna e nasol. ...
Mutare peste rezoluții, 2022 este totul despre stabilirea intențiilor și iată de ce!
Mutare peste rezoluții, 2022 este totul despre stabilirea intențiilor și iată de ce!
Există ceva ferm în cuvântul rezoluție la care nu m-am apucat niciodată cu adevărat (citește; m-am răzvrătit compulsiv împotriva), dar există o altă modalitate de a stabili...
Nimănui nu-i place un lăudăros la modă, mai ales britanicii
Nimănui nu-i place un lăudăros la modă, mai ales britanicii
Mirajul strălucitor al contrastelor și contradicțiilor care alcătuiește stilul britanic este un pește alunecos de înțeles, dar suspiciunea și ridicolul față de orice lucru excesiv de lăudăros...
Ce este moda transezonală și de ce contează?
Ce este moda transezonală și de ce contează?
Când ultimele chinuri ale soarelui de vară răsună prin frunzele înroșite ale toamnei, am intrat în tărâmul intermediar al modei trans-sezonale. În ciuda ce modă...